HTML

micsodaútjaim

Soha ne azon töprengjél miről maradtál le,viszont örülj annak ami már megtörtént veled és ami felé éppen most tartasz. /abszolútdesaját:) /

Friss topikok

  • évi.: @Scan Dal: meg persze =D (2014.08.09. 18:08) Ott jó neki...
  • Scan Dal: Hmmm... sajnálom. Meggondolatlan voltam. (2013.04.26. 10:14) KIVÁLASZTOTTAK
  • évi.: @akimoto: na igen, még az is mindehhez.A fenti 4 video mind egy és ugyanaz, mégis más és mást hoz ... (2012.12.28. 17:50) Karácsonyi gondolatok
  • évi.: @akimoto: megnyugodtam :) (2012.11.14. 08:28) Elvből…
  • évi.: @akimoto: lepkeség...azt írják :) (2012.11.05. 21:33) Le papillon

Linkblog

Az élet és egyéb nyalánkságok :)

2012.10.15. 12:10 évi.

 

Egy ideje annyi minden jön velem szembe, hogy csak győzzek szelektálni mi az ami érdekel, amit másnak is javasolhatok,de ami nekem is jó persze, mert hát azt csak úgy érdemes...szóval először mindig kipróbálom, és ha tetszik, ha jó, akkor javallom is azt...

Ilyen volt annak idején a jóga, az úszás, aztán jött két éve a nia,mint új szerelem az egészségért és élvezetért is persze hogy :) De nem csak a mozgás hoz örömöt az életben,hanem a közösségek is, amelyekbe általa csöppenek, az együtt töltött idő, a közös gondolkodás, a klassz beszélgetések, a sok új gondolat, ismeret és ember, ez mind hozzánk tesz valami újat, általa többek leszünk, talán jobbak is...kitágul az ember világa, azt hiszem így mondják ezt.

Emlékszem nagyon régen volt, mikor a Domján Laci felrajzolt egy kört , benne szeletkéket, majd rámutatott az egyikre és azt mondta, ez a mi világunk, amiben élünk. Pedig a világ sokkal de sokkal több ennél, a világ ehhez viszonyítva jóval nagyobb, ez csak egy kis metszet az egészből,egész életünkben törekedni kell arra,hogy nyissunk a világ , azaz a teljes kör felé.

Ahogy öregszem, a bennem lévő kíváncsiság nem hogy csökkenne, inkább nő, úgy érzem annyi minden vár még arra,hogy felfedezzem , s ebben az a csodálatos, hogy ezzel együtt magamról is egyre többet megtudhatok .

Nem rég valaki ajánlotta a mákolajat, milyen klasszul gyógyítja , illetve megelőzi a csontritkulást, rövid időn belül kaptam egy elérhetőséget is, a kaposvári Schmidt Béla bácsiét, akitől be tudom azt szerezni. Miközben beszélgettem vele, kiderült,mennyi mindenre jók ezek az olajak, a tökmagolaj, a máriatövis, szezám, dió és a lenmagolaj és még sorolhatnám a repertoárt. Ha már ajánlani mertem az ismerőseimnek, gondoltam én is kipróbálom mit tudnak ezek. Mit ne mondjak, elsőre elég szokatlan volt,hogy kiskanállal nyeljek le olajakat, de aztán valahogy bele jöttem ebbe is. Fura, de míg egyikkel sem volt igazán problémám, a lenmagolaj nagyon nehezen ment le, olyannyira,hogy felmerült bennem 3 nap után hogy én ezt abba is hagyom , de aztán úgy döntöttem adok neki még időt, meg persze magamnak is...főleg miután pont ez az az olaj, amiről úgy gondoltam első olvasatra,hogy ez nekem nagyon is jót tehet :)

És két hét olajevés után kiderült,hogy nagyon is jól gondoltam, ugyanis olyannyira jót tesz,hogy magam is nehezen hiszem el. Mióta ezt tudom, még a kanalat is lenyalom utána...

 

 

 

5 komment

Címkék: olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://komolytalan99.blog.hu/api/trackback/id/tr844849478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnRea 2012.10.15. 12:35:14

További részleteket szeretnék a lenmagolajról :)

évi. 2012.10.15. 12:46:59

azon kívül hogy az íze pocsék, ugyanis tele van omega3 olajjal, amitől sztem simán olajos hal íze van,a következőket kell róla tudni:

Az omega-3 zsírsavból a szervezet olyan hormonszerű molekulát állít elő, aminek gyulladáscsökkentő hatása van. Ezért nagyon értékes a lenmag és a belőle készült olaj ( ellentétben a sok omega-6-ot tartalmazó állati és növényi zsírokkal, amilyen a margarin, vagy a kukorica, napraforgó, pálma és mogyoróolaj. Az omega-6-ban ugyanis gyulladás-megelőző molekulák találhatók. ).

- Az omega-3 képes csökkenteni a gyulladásos összetevőkkel is rendelkező betegségek kialakulását, az asztmát, ízületi gyulladást, migrént, csontritkulást.

Diót, lenmagot, lenolajat az asztalra a csontok egészségének megőrzésére
A dióban és a lenmagban található omega-3 zsírsav segíti a csontozat erősségének megőrzését.

- A sejtek és az érfalak őre
Csökkenti annak lehetőségét, hogy az erekben lerakódások képződjenek. A sejtmembrán rugalmasságát megőrzi. Ezek a membránok a sejt őrei, beengedik a tápanyagot, segítik a melléktermékek távozását. Az omega-3-ban gazdag táplálkozás a vastagbelet megvédi a mérgező anyagoktól, a szabadgyököktől, így segítséget nyújt a rák megelőzésében.
Csökkenti a vérnyomást.
Az adatokat számos országban gyűjtötték össze, valójában mindegy, hogy halakból vagy dióból és lenmagból kapja-e meg a szervezet az omega-3 zsírsavat, a vérnyomásra egyformán jótékonyan hatnak.
A gyógyszerekkel egyforma mértékben csökkenti az össz-koleszterinszintet és ebből a káros koleszterin százalékát.

Rákellenes hatás
A lenmagban az omega-3 zsírsavon kívül lignan is található. Ez a kettő együtt jól hat a prosztata daganat növekedése ellen.
A lenmagban lévő omega-3 megakadályozza a rákos sejtek összekapcsolódását és halmozódását, és azt is, hogy egészséges sejtekhez tapadjanak.
A lignan egy másik hatása pedig meggátolja a rákos sejtek vérellátását és növekedését.

- Változó korban lévő nők számára
A rákkutatók kifejezetten ajánlják a rendszeres napi lenmagfogyasztást. A benne található omega-3 és lignan jótékonyan befolyásolja az ösztrogén hatásait az említett esetekben. Egyrészt védelmet nyújt a mellrák ellen, ugyanakkor nem hat károsan az ösztrogén csonttömeg–megtartó szerepére.

A lignan segíti a petesejtérést, meghosszabbítja a ciklus második, progeszteron-túlsúlyú felét. Ennek számos előnye van.
-- Egyrészt megnöveli a teherbeesés valószínűségét,
-- másrészt a változókor előtt álló nőknél csökkenti az olyan tüneteket, mint a rendszertelen menstruáció, mellben kialakuló ciszta, fejfájás, alvási nehézségek, vízvisszatartás, idegesség, ingerlékenység, hangulatváltozások, súlygyarapodás, szexuális érdektelenség, gondolkodási nehézség, erős vérzés. Mindezek oka valószínűleg az ösztrogén túlsúly. A lenmag fogyasztása azzal, hogy a menstruációs ciklus progeszteron túlsúlyú szakaszát hosszabbítja meg, megteremti a hormonegyensúlyt.

Adagolása napi 1x1 evőkanál, vagy 2x1 teáskanál folyékony lenmagolaj – étkezés közben.

évi. 2012.10.15. 12:52:11

nos, velem az történt,hogy egyetlen szem cataflamot sem kellett bevennem a nehéz napok alatt, egyszerűen semmi panaszom nem volt , nem úgy mint máskor, amikor néha be se tudok jönni úgy görcsölök.
Emellett javult az emésztésem is, amivel nem volt ugyan gondom, de gyorsabb lett az anyagcserém szépen mondva, és eltűnt a talpamból a reggeli fájdalom, ami a tánc miatt minden napossá vált az elmúlt 2 évben.
az első azonban a legfontosabb nekem ,erre nem is gondoltam,megmondom őszintén, úgy hogy magammal cipeltem a gyógyszert mindenhová...de nem fogyott :)

akimoto 2012.10.16. 01:23:29

A lenmagolajat úgy küldöm le, hogy előbb eszem egy teáskanál szilvalekvárt, aztán ugyanazzal a kanállal jöhet az olaj, közben nem szabad levegőt venni, se utána, ha lement, gyorsan még egy kanál szilvalekvár, és el van felejtve minden. Egy pohár vizet néha le kell nyelni utána. A hatása minden kellemetlenséget megér. Kösz, Évi!!

évi. 2012.10.16. 10:09:16

@akimoto: :))
A lényeg hogy hat :))
a szilvalekváros bevétel amúgy nekem is bejött,de már anélkül is megy, mióta rájöttem mekkora kincs ez nekem :))

Most a mustármagos szezám van kísérlet alatt, igen jó eredményeket mutat :)
süti beállítások módosítása